• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/date/date/date.module on line 661.
 

1993, raportit

O:
S ← A B A
A ← ehyeh
B ← asher

I:
↑ ↑ ↓ ↓ ← → A B A

"No siinä vaiheessa ajattelin lähinnä, että kustaan nyt kaikkien muroihin, kun  kerran sattuivat lähietäisyydelle. Prostata vaivaa jo muutenkin. Ihan hyvinhän se meni. Siniset on mukava pitää vielä savuverhona mukana, Virgilin keskittymiskyky on mennyttä ainakin pariksi vuodeksi eteenpäin, Gatling on pirstaileina ja Kointähti löytyi ylimääräisenä bonuksena." Vanha mies myhäilee hetken itsekseen ja jatkaa: "Otetaan se tilannekatsaus tähän väliin."

Ilmassa leijuva savu pyörähtelee hetken kuin itsekseen, ja iholla tuntuu värähtelyä, aivan kuin korkeajännitejohdon alla kävellessä. Keskustelu käydään korkealla, paljon korkeammalla kuin mitä ihmiskorva kuulee.

"Aivan niin. Annuit cœptis. E Septimus Unum. Novus ordo seclorum. Ehyeh asher ehyeh. Nema."

"Se on aivan kuin valtava kudelma, miljoonat ja miljoonat kellopelit naksahtelemassa synkronissa. 4/4 tahti, kapellimestari, ja sitten, särähdys, ikävä yliääni, viistäen aikojen halki ajan kristallin solmuja ja kaaria pitkin. Euler, Erdős ja Renyi. Kauppamatkustajan kuolema, ja häntä seuraten suoraan lähteelle."

"Ja sitten?"

Pyörähtely lakkaa, ja eetteri muodostaa hämärään mahdottoman ruudukon, jonka yläreunasta valahtelevat laineet putovat kohti lattiaa.

"Tuossa. Kadonneet kolme sanaa, seitsemän tikkua laudalla, iäisyyden verho auki sielulle."

Jyrinää kaukaisuudessa, kuin suuri räjähdys tai kivimassan liikahdus.

"Niin maailma. Maailmahan olisi parempi paikka ilman näitä asiamiehiä ja muita, eikö? Otetaan stemma. Yks-kaks-kolme-neljä..."

 

Paikalla olevat käyttäjät

Paikalla on tällä hetkellä 0 käyttäjää ja 0 vierasta.

Syötteet

Julkaise syötteitä