• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/date/date/date.module on line 661.
 

201X: Joskus näen tätä unta.

Tämä on niitä hassuja aamuja, kun herään neljän jälkeen, yltäpäältä märkänä hiestä, muistaen unieni yksityiskohdat niin kovin tarkasti. Se on taas se uni, jossa olen vanhan Jonathan Mammonin luona hänen ottaessaan Gogamin haltuunsa. Mammon johtopallilla. Ajatus tuntuu niin kummalta, mutta yhtiön tahto on yhtiön tahto. Me olemme puolustajia, salapoliiseja, parhaimpinakin päivinä vain etsiviä. Uteliaita ihmisiä, jotka lähinnä haluavat ottaa selvää asioista ja suojella muita löydöiltään. Ajatus johtajuudesta ei pue minua, ja voin vain kuvitella "puhdasveristä" Mammonia leikkimässä johtoportaana.

Unessa Jonathan kuirtenkin oli jotenkin päättäväinen "Olen oikea johtaja oikeassa paikassa oikeaan aikaan!" hän kiekui minulle, vakuuttaen minua vimmalla enemmän kuin järjellä. Tässä vaiheessa uni kääntyi taas äitiini. Vaikka rakastan Croatoaa niin kovin, niin onko mitään julmempaa tässä maailmassa kuin kieltää lapselta kaikki muistot äidistään. Tai pikemminkin tietää, että niitä on, mutta ei antaa niihin täyttä kosketusta.

Ollessani täällä, palatakseni Jonathaniin, mietin usein sitä, kuka oikeastaan olen. Olenko, kuten isäni sanoo, Mammon, vai olisiko minulla ollut sananvaltaa siinä, millaisen uran minä valitsin itselleni. Tiedän sen palon sisälläni, joka ajaa minut tekemään samaa kuin isäni ja hänen isänsä ja jokainen Mammon on tehnyt. Jokainen Mammon, niin pitkään kuin tämä historia on meitä synnyttänyt. Mutta epäilen... Ei. Tiedän, että voisin tehdä toisin. Ehkä tämän takia näen unia Jonathanista. Mammonista, joka teki toisin. Mammonista, joka johti Gogamia.

Minun pitäisi tavata pian loput retkikunnan jäsenet. Möller vaikutti tutustumisenarvoiselta. Se kielitieteilijä voisi olla myös jännittävä. Yhtiö päätti säästää rahaa ja jaan hotellihuoneen Mian kanssa. Hän vaikuttaa mukavalta. Oli hassua huomata, että meillä on sama syntymäpäivä. Mutta, kuten niin moni muukin järkyttävä sattuma, tämäkään ei ole mikään suunnaton tilastollinen mahdollisuus. Olikohan se niin, että joka 365. vastaantuleva ihminen on syntynyt samana päivänmääränä kuin sinä, ja joka 365. vastaantuleva samana vuonna syntynyt ihminen on syntynyt samana päivänä kuin sinä. Ihmeet harvoin on ihmeitä kun niitä katselee tilastotieteiden linssin läpi.

Mikähän oli Jonathanin syntymäpäivä. Kun pääsen kotiin, voisin selvitellä miehestä vähän enemmän. Olemmehan samaa verta.

 - Katharina Mammonin päiväkirjasta, 7.10.201X

 

Paikalla olevat käyttäjät

Paikalla on tällä hetkellä 0 käyttäjää ja 0 vierasta.

Syötteet

Julkaise syötteitä