• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/date/date/date.module on line 661.
 

Croatoa, Gogam ja yhtenäisyyden harhakuva

Ulkoapäin katsottaessa Gogam ja Croatoa ovat yksi ja sama asia, monoliittinen kokonaisuus, jonka ainoa tarkoitus tuntuu olevan täydellinen dominanssi niistä markkinoista, joista se sattuu olemaan milloinkin kiinnostunut. Valtion ja yhtiön yhteenliittymä, jonka ainoa moraalinen selkäranka on se, millä saa eniten voittoa. Todellisuus on kuitenkin toinen. Tässä joitain yhtenäisyyttä rikkovia elementtejä.

Perustava jako

Gogamin ja Croatoan tarkka historia on täynnä aukkoja ja kirjoitettu historia ei ulotu lähellekkään saaren alkuaikoja. On kuitenkin aivan selvää, että paikan asutus on tapahtunut kahdesta eri lähteestä, mahdollisesti kahdessa aallossa. Tämä historiallinen kahtiajakoisuus on yhä läsnä jokapäiväisessä elämässä Croatoalla - muutamaa harvinaista poikkeusta lukuunottamatta on helppo päätellä onko henkilö rikas vai köyhä tämän ihonvärin perusteella. Pronssinen iho ja olet jumissa pohjalla loppuelämäsi, vaaleat piirteet ja sinun ei tarvitsisi tehdä päivääkään töitä elämässäsi. Jotkut käyttävät tätä ensimäistä kahtiajakoa jakaakseen saaren asukkaat croatoalaisiin ja gogamlaisiin.

Ja alussa oli?

Gogamin alkuajoista tiedetään hyvin vähän. Suvut kuten Adad, Nergal, Ishtar ja Tiamat, jotka nykyisellään ovat lähinnä marginaalisesti merkittäviä, ovat aikoinaan olleet Gogamin päätösten ytimessä ja koko kansa on liikkunut heidän määräämäänsä suuntaan. Ajat etenivät ja viiden joukko hieman vähemmän mahtavia sukuja alkoi juonitella itselleen valtaa ja voimaa - Gog, Lilith, Belial, Abaddon ja Mammon. Pitkäjänteisellä manipulaatiolla ja sukupolvien yli kestäneellä salaliitolla näiden viiden onnistui anastaa valta Gogamin edellisiltä herroilta ja muodostamaan yhtiö sellaiseksi monoliitiksi, mitä se nykyäänkin on. Tämä on toinen sisäinen ristiriita Gogamin sisällä. Vanhat suvut ovat tuskin antaneet anteeksi sitä, mitä on tapahtunut.

Viisi mahtisukua

Vallankaappauksesta lähtien on ollut aika selvää, mikä minkäkin suvun rooli on ollut yhtiössä - Gogit ovat olleet pitkään perinteinen hallitsijasuku. Lilithit hiljaisia neuvonantajia. Ja Mammonit ainoa tarpeeksi voimakas taho kyseenalaistamaan Gogien vallan, pitäen nämä varuillaan. Abaddonit ovat toimineet riitojen selvittelijöinä ja Belialien harteille on usein jäänyt käytännön asioiden pyörittäminen, muiden keskittyessä abstrakteihin. Gog-Mammon -vastakkainasettelu on ollut jatkuva kehityksen eteenpäinajaja, sukujen pyrkiessä nokittamaan toisiaan kaikessa mahdollisessa. Kulta-aikana ei ollut Gogamilaista, joka ei olisi jossain vuosien varrella tavalla tai toisella liittoutunut jonkin näistä suvuista taakse. Vaikka sukujen merkitys nykypäivässä on muuttunut, nämä liittoutumat ovat silti merkittäviä voimia kaiken Gogamin pinnan alla tapahtuvan suhteen.

Asiamiehet ja EPD

Edward Gog vanhemman valtakaudella syntyi kaksi uutta instituutiota, jotka alkoivat kumpikin muokata Gogamia uuteen suuntaan ja rikkomaan ikuisuutta kestänyttä harmoniaa. Ensimäinen näistä oli asiamiesten käyttäminen Gogamin vaikutusvallan kasvattamisessa. Pieniä ryhmiä Gogamin ulkopuolisia eksperttejä, joille on annettu hyvin tarkkoja tehtäviä. Ja joiden vaikutus koko Gogamin olemukseen on ollut suurempi kuin minkään muun projektin. Asiamiehet ovat aikaansaaneet mahdottomia liittoumia, löytäneet uskomattomia reliikkejä, tutkineet paikkoja, joita kukaan ei ollut kuvitellut voivan olla olemassa. Ja ovat olleet todistamassa lukuisten gogamilaisten merkkihenkilöiden kuolemia. Jotkut sanovat heidän aiheuttaneen nämä kuolemat. Gogamin sisällä suhtautuminen asiamiehiin vaihtelee - jotkut pelkäävät, jotkut vihaavat, jotkut yrittävät keksiä keinoja hyödyntää näitä. On selvää, että asiamiehet ajavat jotain agendaa ja pyrkivät ajamaan Gogamia omaan suuntaansa.

EPD oli Jonathan Mammonin projekti Edwardin asiamies-ideaa vastaan. Erikoisprojektidivisioona - joukko taitavia vakoojia, salamurhaajia ja muita epäilyttäviä tapauksia, joiden tehtävänä oli kerätä Mammonille mahdollisimman paljon valtaa, jotta tämä olisi voinut syrjäyttää Gogin Gogamin johtajana. Jonathan onnistui saamaan valta-asemansa Edwardin saatua hermoromahduksen vuonna 1923, jolloin EPD:stä tuli Gogamin salainen poliisi - tehtävänään pitää järjestystä yhtiön jäsenten keskuudessa ulkopuolelta. Mammonin kuoleman jälkeen EPD on uudelleenjärjestellyt itsensä ja toimii edelleen itsenäisenä yksikkönä Gogamin rinnalla. Mikä joukon agenda nykyään on, jää nähtäväksi.

Uudet suvut

Asiamiesten ja EPDn aikaansaaman kaaoksen seassa moni vähäisempi Gogamilainen suku on löytänyt keinoja saada itselleen asemaa ja valtaa yhtiön sisällä. Näistä merkittävin on Urielin suku, jonka vesa, Michael "Mike" Uriel, on saanut parissakymmenessä vuodessa nostettua itsensä ensin Gogamin Euroopan toimintojen johtajaksi ja sen jälkeen koko yhtiön johtoon. Miken nousujohteista uraa on varmasti avittanut avioliitto erään asiamiehen kanssa ja läheinen suhde Belialin sukuun assistenttinsa Samanthan kautta. Uriel on yleisesti vihattu hahmo Croatoan vanhan rahan piireissä ja moni näkisi miehen mielellään haudassaan. Samaan tapaan tällä hetkellä Pohjois-Amerikan toimista vastaavan Elizabeth Luciferin uran moni toivoisi tyssäävän siihen, missä se on nyt - nousukkailla naisilla ei ole asiaa vanhojen poikien kerhoon. 

Johtokunta

Gogamin johtokunta on jotain, josta kaikki tuntuvat tietävän, mutta kukaan ei puhu kuin hyvin kuiskatulla äänellä, mielellään Croatoan ulkopuolella. Varjoista koko Gogamin kohtaloa tavalla tai toisella määräilevät nimettömät hahmot eivät tunnu ikinä ajavan samaa linjaa kuin yrityksen johtaja tai tämän alaiset. Miksi näin ja keitä he ovat on hyviä kysymyksiä. On selvää, että kuilu Johtokunnan ja muun yhtiön välillä on syventynyt vuosien aikana.

Tänään

26.2.1952. Kello 2 iltapäivällä, Croatoan Tiedekeskus. Ammutaan sarja laukauksia. Joukko EPD:n valkoiseen uniformuun pukeutuneita miehiä käy ilman provokaatiota kahden Gogamin korkea-arvoisen työntekijän kimppuun. Epäselvät silminnäkijähavainnot puhuvat jotain hopeisista teristä ja luonnottomasta, painostavasta tunnelmasta. Sekä hyökkäyksen kohteeksi joutuneet työntekijät, että EPD:n jäsenet pakenevat paikalta nopeasti..

Nämä ovat ensimäiset taistelun näkyvät merkit.

Ne eivät ole viimeiset.

 

Paikalla olevat käyttäjät

Paikalla on tällä hetkellä 0 käyttäjää ja 0 vierasta.

Syötteet

Julkaise syötteitä