• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/date/date/date.module on line 661.
 

Croatoan tähti

Suurehko kauniiseen kyynelmuotoon leikattu valkoinen timantti, joka on kiinnitetty samannimiseen kaulakoruun. Alkuperä tuntematon, Kokonsa lisäksi Croatoan tähden erikoiseksi tekee sen keskustassa oleva punertava värivirhe, joka näyttää katsomiskulmasta riippumatta siltä, että hieman kiveä kääntämällä siitä saisi selvää.

Kivi on ollut Edward Gogin omistuksessa vuosisadan alusta vuoteen 1912 lähtien, jolloin hän lainasi korua entiselle rakastajattarelleen näyttelijätär Elizabeth Lilithille. Tämä kuitenkin kadotti korun Titanicin neitsytmatkalla ja viimeisin tieto korusta on, että se on jossain hylyn mukana meren pohjassa.

Jonathan Mammon

Jonathan Mammon, Gogamin erikoisprojektiyksikön johtaja, on asettanut mittavan palkkion, jos kivi löydetään ja toimitetaan hänelle. Syytä Mammonin kiinnostukseen Croatoan tähteä kohtaan ei tiedetä.

Historiallinen merkitys

Croatoan tähdestä on vaikea löytää historiallista informaatiota, kuten se, mistä se on löytynyt tai kuka sen on alunperin omistanut. Mutta se vähäinen tieto, mitä siitä on saatavilla, viittaisi siihen, että se on ollut croatoalainen vastine kruununjalokiville ajalla ennen GoGamia. Ainoassa akateemisessa tekstissä, joka sivuaa aihetta, sitä verrataan Excalibur-miekkaan.

Pelimekaaninen hyöty

Vain tähden omistajalle.

Aiheesta raporteissa:

http://vuosisata.net/keskustelu/1912-raportit

 

Paikalla olevat käyttäjät

Paikalla on tällä hetkellä 0 käyttäjää ja 0 vierasta.

Syötteet

Julkaise syötteitä