• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/date/date/date.module on line 661.
 

Hahmonkehitys

Pelin ajallisesta erikoisluonteesta johtuen hahmonkehitys pelien välillä on hieman erilainen kuin tavallisessa roolipelissä on totuttu.

Hahmonkehityksen perusajatus: Peliin palaavat hahmot ovat kehittyneet uuteen pelikertaan sopivaksi

Kun hahmo, joka on ollut aiemmin mukana, palaa kampanjaan, on hän pelikertojen välillä kehittynyt sellaiseksi, että hän on uuden pelikerran premissioletukseen soveltuva. Eli uuden pelikerran, johon hahmo tulee, luonne määrittelee ensisijaisesti hahmokehityksen vuosien varrella. Tämä voi muuttaa hahmon luonnetta suurissakin määrin - Pelin luonteet vaihtelevat akateemisesta sotaan, kauhusta toimintaan, juonittelusta dekkariin. Ja hahmot ovat näissä peleissä koska heistä on hyötyä siellä.

Esimerkkinä. Hahmo, joka palaa peliin, jonka genre on "agenttiseikkailu", on edellisen pelin jälkeen saanut taitopohjan ollakseen hyödyllinen tämäntyyppisessä pelissä. Tämä siitä huolimatta, että hahmo olikin edellisellä kerralla pasifistinen taiteilija, joka oli suunnittelemassa seuraavana vuonna näyttelyä Pariisiin. Hahmo on esimerkiksi vuosien välillä tullut rekrytioduksi turvallisuuspalveluun Pariisinmatkan takia ja on nyt kuin mikäkin James Bond, koska se on se, mitä pelikerta vaatii hahmoilta.

Hahmonkehityksen mekaniikka: Tulkitseva satunnaisuus

Jokaiselle vuodelle, jonka hahmo on ollut poissa pelistä, pelaaja nostaa yhden kortin Tarot-pakasta. Tätä korttia ja sen merkityksiä tulkiten selviää millainen vuosi hahmolla on ollut. Pääasiallisesti tulkinta on pelaajan käsissä, mutta hän voi pyytää apua kanssapelaajilta tulkintaan, jos ei itse keksi mitä nostettu kortti voisi tarkoittaa.

Jos nostettu kortti on valtti (Major Arcana), pelaaja saa lisätä yhden pisteen johonkin hahmon jo valituista Taustoista tai ottaa uuden Taustan ja laittaa tähän ensimäisen pisteen. Muussa tapauksessa pelaaja voi lisätä yhden pisteen joko hahmon Taustaan tai Ominaisuuteen ja vähentää yksi piste jostain toisesta vastaavasta (Tausta Taustasta, Ominaisuus Ominaisuudesta)

Hahmonkehityksen mekaniikka: Kuolema

Pelaaja voi missä tahansa vaiheessa pelien välillä ilmoittaa hahmonsa kuolleen, jos kokee sen hyväksi ratkaisuksi. On myös tilanteita, joissa pelinjohtaja kertoo pelaajalle tämän hahmon kuolleen pelikertojen välissä.

 

Paikalla olevat käyttäjät

Paikalla on tällä hetkellä 0 käyttäjää ja 0 vierasta.

Syötteet

Julkaise syötteitä