• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/vuosisat/public_html/sites/all/modules/date/date/date.module on line 661.
 

Säännöt

Julkinen osa säännöistä:

Tilanteessa, jossa on selvää mitä tapahtuu, ilmiselvä tapahtuu. Selvyys jonkin asian tapahtumisesta ns. oikean maailman mittapuiden mukaan (ei esim. elokuvien) ja terveen järjen varassa.

Jos on järkevissä määrin mahdollista, että sekä epäonnistuminen että onnistuminen ovat vaihtoehtoja, noudatetaan seuraavaa: Tilanteissa, joissa hahmon onnistumisen lopputulos on merkittävästi pelin tarinan ja draaman kannalta vähemmän mielenkiintoinen vaihtoehto kuin epäonnistuminen, hahmo epäonnistuu. Samoin hahmo onnistuu toimessaan, jos sen seurauksista on tarinalle enemmän iloa kuin epäonnistumisesta.

Tilanteissa joissa sekä onnistumisesta ja epäonnistumisesta voi seurata dramaattisesti siistejä juttuja ja onnistuminen ei ole aivan varmaa käytetään Rakennuksessa käytettyä tarot-kortteihin pohjaavaa järjestelmää, jonka mekaanisena perustana on laskukaava Vaikeustaso (5-15) vs. hahmon sopiva Ominaisuus (1-5) + hahmon sopiva Tausta tai sen osa (0-5) + satunnaisosa (0-14). Satunnaisosa saadaan kahden tarotkortin arvoista vähentämällä suuremman kortin arvosta pienemmän kortin arvo.

Valttien (Major Arcana) tapauksessa kortin arvo lasketaan puolittamalla kortin järjestysnumero ja pyöristämällä pelaajan kannalta huonompaan suuntaan. Kahdesta tarotkortista toinen on pelaajan itse päättämä omasta kädestään, toinen nostetaan pakasta pelaajan päätettyään käyttämänsä kortin.

Jos pelaajan käyttämän kortin nimi/merkitys sopii erityisesti hänen toimintaansa tilanteessa (esim. "Rakkaus" kun hahmo yrittää vietellä jonkun), toiminto onnistuu automaattisesti ja erittäin hyvin. Ellei toinen kortti ole arvoltaan sama kuin käytetty kortti, jolloin seurauksena on katastrofi. Pelaajan käytettyään kortin kädestään, hän nostaa pakasta uuden kortin.

Pelaajilla on tarot-korttien lisäksi käytössään kiviä.

Kiviä on pelaajien lisäksi käärmeuurnassa. Ja joillakin ei-pelaajahahmoilla

Pelinjohtajan toimintavapauksia on rajattu säännöillä.

 

Paikalla olevat käyttäjät

Paikalla on tällä hetkellä 0 käyttäjää ja 0 vierasta.

Syötteet

Julkaise syötteitä